Makramé

Makramé 047

Husker dere de gode gamle vennskapsarmbåndene? Jeg husker at jeg på ungsdomsskolen konstant hadde ei sikkerhetsnål i dongeribuksa, der det hang et påbegynt armbånd. Vi hadde armene fulle, og mange av armbåndene var ganske så fine! Derfor var det med barnslig glede jeg jublet når jeg oppdaget at vennskapsarmbåndene er lov å knyte rundt armene igjen. I fjor bestilte jeg drøssevis for en slikk og ingenting på ebay, men i år vil jeg gjerne prøve å lage noen selv. Det er jo så hyggelig, tar lite tid og er ganske enkelt. Og så er det litt gøy å gå med noe du faktisk har laget selv. Jeg prøvde meg først på de klassiske knytearmbåndene med striper på skrå, men jeg har sannelig glemt gamle kunster, så jeg trenger litt mer trening før jeg legger ut noen how to.

Makramé derimot, gikk som en lek! Det er superenkelt, og nesten umulig å ikke få fint, selv på første forsøk. Jeg lagde et enkelt, i off white og sort. Tror jeg kommer til å bruke det masse i løpet av våren og sommeren.

Dette trenger du:

Makrame 001

Saks, markeringstape og bomullsgarn (eller husholdningstråd som på bildet) i to ulike farger. Du kan selvsagt også lage det ensfarget.

Makramé 036

Klipp til fire tråder, de to ytterste skal være lengre enn de to innerste, gjerne dobbelt så lange. Tape dem godt til bordet. La det være litt mer tråd til overs (over tapen) enn det jeg har lagt opp. Da blir det enklere å knyte armbåndet sammen etterpå. Tråden til høyre blir fargen i midten. Derfor har jeg valgt å ha de to midterste trådene i samme farge, slik at de ikke syns. Du kan ha én eller flere tråder i midten, alt etter hvor tykt du vil ha armbåndet. Den sorte tråden blir kantfargen.

Makramé 037

Begynn med den hvite tråden til høyre, legg den over de to trådene i midten, slik.

Makramé 038

Så legger du den sorte tråden over den hvite, fører den under de midterste trådene, og så gjennom den løkka som den hvite tråden startet med. Den sorte tråden skal ende opp over den hvite på høyre side.

Makramé 039

Stram til! Du har din første makraméknute. Her ser du at den hvite tråden legger seg på tvers i midten, men den sorte tråden legger seg på langs i kantene. Slik skal det se ut hele veien, det er lett å se om du skulle gjøre feil.

Makramé 040

Jeg taper også de midterste trådene fast i bordet, da blir det lettere å stramme knuten.

Makramé 041

Så gjør du akkurat det samme igjen, bare start på motsatt side. Den fargen du skal ha i midten, legges alltid over de midterste trådene først. Legge den sorte tråden over den hvite, under de midterste, og over den hvite igjen ut på høyre side. Slik fortsetter du til du har et langt nok armbånd.

Makramé 047

Når det er blitt langt nok, kan du flette eller snurre de løse trådene på hver side av armbåndet. Du kan også snu det, så blir fargene motsatt!

Makramé 042Makramé 057

Fint til skinn, fint til dongeri. Lag flere, og fyll opp armen din. Jeg ble superfornøyd med mitt første, og tror jeg må lage noen i litt mer knæsje farger. Herlig casual!

xoxo~Keros

Advertisements

2 thoughts on “Makramé

  1. Vennskapsbånd . . !!
    Åååh, det var tider det. *fniz* 😉

    Takk for tipset. Dette hadde jeg jammen glemt – Kanskje jeg skal lage et armbånd med søte pasteller til våren?
    Ha en herlig uke.

    Klem fra Heidi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s