Amerikanske pannekaker med blåbær og bacon

Her kommer en vinner til søndagsfrokosten. Myke, søte, fluffy pannekaker med blåbær og sprøstekt bacon, det slår aldri feil! En klassiker som det finnes hundre varianter av, her kommer den jeg bruker. Enkel, og med relativt få ingredienser.

Til 3-4 personer:

  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2,5 ts bakepulver
  • 3 ss sukker
  • 4 dl melk
  • 2 egg
  • 50 g smeltet smør

Bland det tørre i en bolle. Pisk sammen egg og melk, og hell det litt etter litt i det tørre, mens du bruker en handmikser. Tilsett smeltet smør, og la røren svelle i kjøleskapet i 20 min.

Mens røren sveller, ta opp blåbær fra fryseren (om du ikke har ferske) og sprøstek bacon. Det kan nesten ikke bli for mye bacon! Bruk smør når du skal steke pannekakene, og bruk en liten øse til å legge røre i pannen, så blir de små og søte. Legg blåbær i pannekakene mens de steker på den første siden, slik at de synker ned i røra.

Pancakes

Stek opp et digert tårn, og server med bacon og lønnesirup. Nam. Nam. Nam!

xoxo~keros

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s