Rabarbrasuppe

Tidlig sommer er rabarbratid. Jeg husker junidager hos bestemor som liten, der vi knasket i oss rabarbra som vi dyppet i en kopp med sukker. Herlig søtt og surt på samme tid. Du kan lage mye godt av rabarbra: paier, saft, syltetøy og suppe er klassiske oppskrifter som passer godt med rabarbra. Her kommer en rask og god oppskrift på rabarbrasuppe, er godt både varm og kald, som eget måltid eller som dessert.

Rabarbasuppe og sennepsbacalao 002Rabarbrasuppe ca 6 porsjoner:

  • 250 g rabarbra
  • 1 liter vann
  • 200 g sukker
  • 1 1/2 ss potetmel

Vask og skrell rabarbraen. Kok rabarbra i biter, vann og sukker til rabarbraen begynner å gå i stykker, ca 5-10 min. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann og hell det i væsken i en tynn stråle, mens du rører. Spis varm, eller sett den i kjøleskapet om den skal spises kald. (Oppskrift fra matprat.no)

Rabarbasuppe og sennepsbacalao 005

Rabarbraen er best før Sankthans, så det er nå man virkelig kan eksperimentere med den. Det er ikke uvanlig at folk har rabarbra i hagen, men ikke bruker den. Så om du vet om en nabo som ikke bruker rabarbraen sin,  får du helt sikkert litt om du spør pent. Jeg har fått en liten rabarbraplante hos bestemor, og har planer om å ha den i krukke på verandaen i Oslo. Om du får tak i masse rabarbra, men ikke får brukt det med en gang, kan den fint fryses. Tenk så deilig å kunne trylle frem smaken av sommer når høsten kommer med uvær og kalde, mørke kvelder. Mmm… 🙂

Jeg skal definitivt eksperimentere mer med rabrarba i sommer, så om dere har noen spreke tips, del gjerne i kommentarfeltet!

~Keros

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s